dimecres, 11 d’agost del 2010

LLadó es declara moralment exclòs de l'àmbit de la Constitució Espanyola

Aquesta moció va ser aprovada pel Ple de l'Ajuntament del dia 6
d'agost de 2010, per unanimitat dels regidors assistents.

Davant la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut d'autonomia de Catalunya, LLadó es declara moralment exclòs de l'àmbit de la Constitució Espanyola.

Davant la sentència del Tribunal Constitucional espanyol contra l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat en referèndum popular el 18 de juny de l'any 2006, l'Ajuntament de Lladó, interpretant els anhels dels ciutadans d'aquest poble empordanès als quals representa, fa públiques les consideracions i acorda les resolucions següents.

1. La sentència retalla molt greument l'Estatut en qüestions clau per a l'autogovern català com ara la llengua, la justícia i el finançament. Tenint en compte que la carta magna catalana és ja un text de mínims respecte del que va aprovar el nostre Parlament el 30 de setembre de 2005, que ja va ser substancialment retallat per les Corts espanyoles, i que va ser aprovat per àmplia majoria a les urnes pel poble de Catalunya, la conclusió evident que se'n desprèn és que les aspiracions d'autogovern de la nació catalana no tenen cabuda a l'ordenament jurídic espanyol, que té aquest tribunal deslegitimat com a intèrpret únic i vinculant de la Constitució espanyola.

2. La reforma de la Constitució espanyola amb l'objectiu de fer-hi possible l'encaix de les aspiracions d'autogovern catalanes es certifica com una quimera del tot impossible, atès que requeriria el suport de dues terceres parts de les Corts espanyoles, una Cambra dominada pels mateixos partits espanyols que van retallar l'Estatut aprovat a la Cambra catalana per una amplíssima majoria o que el van recórrer després al Tribunal Constitucional, i que han designat els membres d'aquest tribunal polític fet a la seva mida.

3. La sentència del Tribunal Constitucional tanca, doncs, de forma definitiva el sostre d'autogovern de Catalunya dins l'Estat espanyol, molt per sota de les aspiracions del poble de Catalunya, que reclama avançar cap a noves fites de llibertat nacional.

4. Des d'aquesta corporació municipal creiem arribat el moment de qüestionar la sobirania espanyola sobre Catalunya i, com a representants legítims dels nostres veïns, acordem declarar el nostre municipi moralment exclòs de l'àmbit de la Constitució Espanyola, en un gest conscient d'afirmació nacional i democràtica, de resposta a aquesta sentència humiliant.

5. Així mateix, cridem els veïns del Lladó i els ciutadans i ciutadanes de tota la nació catalana a participar massivament als actes públics en contra d'aquesta sentència i en defensa de l'exercici del dret d'autodeterminació del poble català.

LLadó (Alt Empordà), a 2 d’agost de 2010.

Les mans del poble

Quant cal, hi som!
El resultat de la consulta era a les mans dels lladonencs, i ningú es va fer enrere a l'hora de deixar l'empremta de la seva mà en un mural que, al final, va omplenar tota la plaça.

Centenar de mans van deixar ben palès que la força està en la unitat.






Tres pobles units per el mateix motiu

La imatge que va servir de motiu per a la consulta popular de Lladó, i que a més d'altres suports, es va serigrafiar en samarretes, va ser adoptada per dos altres pobles: Bellver de Cerdanya i Montferrer-Castellbò (Alt Urgell).

Manifestació 10J

Davant la resposta de la població de Lladó a la convocatòria de la manifestació del 10J a Barcelona, i atès que coincidia amb la celebració de la festa major del poble, vam decidir organitzar la nostra pròpia manifestació, per evitar que el nostre poble es quedés vuit en un dia tan assenyalat.

Hi assistiren més de dues-centes persones, que vàrem arribar a una plaça major plena de gom a gom.La manifestació s'acabà amb el Cant dels Segadors corejat a capella per tots els presents

dimarts, 3 d’agost del 2010

Consulta 25A a Lladó

Les arrels de l'Ateneu cal cercar-les en la comissió que es va crear a LLadó per organitzar la consulta del 25A per la independència.
Un com assolits els objectius de la consulta, la pràctica totalitat dels membres de la comissió han col.laborat en el naixement de l'Ateneu Cim d'Estela.
Els resultats de la consulta del 25A van ser els següents:

Padró de 16 anys en endavant: 568 persones.


Participació total: 272 persones

Vots vàlids: 272 vots

Vots “SI”: 248 vots

Vots “NO”: 8 vots

Vots “en blanc”: 16 vots

Vots Nuls: 0 vots