Qui som

Assolir la plena sobirania de Catalunya.
Que la nostra nació esdevingui un país lliure i sobirà en el marc de la comunitat europea!

Aquesta és la finalitat de la nostra entitat, l’Ateneu Cim d’Estela.

Pretenem aconseguir tot sols el que tantes i tantes persones porten anhelant i lluitant fa tants i tants d’anys?
És clar que no. La nostra il.lusió és col.laborar en aquesta fita amb tothom qui s’ha traçat aquest camí, dins de la societat civil catalana. Perquè creiem que aquests objectius han de ser necessàriament col.lectius per a deixar de ser utopies.
Creiem que les institucions és a qui els pertoca culminar aquests processos, però també n’estem segurs que sense l’empenta, el treball i la il.lusió de la societat civil aquesta fita no és possible.

De quina manera pensem col.laborar-hi?

- Configurant una programació pròpia de propostes, idees i projectes que esdevinguin activitats i que facin possible la promoció, divulgació i difusió de la cultura catalana, la cultura en la que hi hem nascut i/o crescut o no, vinguem d’on vinguem, però que ens ha permès desenvolupar-nos socialment.

- Treballant per fomentar la convivència i la germanor, per tal que arreu del nostre país els catalans ens sentim a casa nostra.

- Afavorint l’assumpció identitària per part de tots, alimentant la conciència de poble i de pertinença a una cultura que, sense deixar mai de ser oberta, solidària i universal, sigui la nostra senyal d’identitat.

Un ateneu és, per definició una associació científica, literària, instructiva..., dedicada a elevar el nivell intel.lectual dels seus associats mitjançant discussions, conferències, cursos, o qualsevol altre activitat que ajudi a assolir aquest objectiu.

Per altra part, a les nostres contrades, els ateneus són un referent de l’herència llibertària de la societat civil i han gaudit sempre d’un prestigi com a entitats independents, enriquidores i dinamitzadores de la vida social.

L’Ateneu Cim d’Estela vol ser un compendi d’ambdues afirmacions, amb detalls propis: no delimitarem l’activitat als nostres associats, sinó que volem arribar arreu, de la mateixa manera que no ens circumscrivim en un àmbit merament local, en aquest cas a Lladó, a l’Alt Empordà, sinó que el desplegament de la nostra activitat volem que abasti arreu del país, així com també la procedència dels nostres associats.

Un altre tret diferencial de l’Ateneu Cim d’Estela és que la manera de treballar i decidir no és jeràrquica, sinó de base assamblearia, obeïnt a la voluntat de recollir, discutir i impulsar totes aquelles iniciatives que sorgeixin dels associats o col.laboradors i que contribueixin a assolir l’objetiu comú: l’Estat Català.